bones

    8. sezonu yayında olan dizi. Antropoloji bilimi kullanılarak cinayetlerin çözülmesi konusunu işliyor. Kurgusunun mükemmel olduğu söylenemez ama vakit geçirmek için izlenebilir. Başrollerden birinde buffy the vampire slayerdan tanınan david boreanaz oynuyor.
    (19.04.2013 19:11)

bu akşam ölürüm

    On küsür yıllık bir şarkı olmasına rağmen klasikler arasına girmiştir bu nedenle de eskimişliğinden hiç söz edemeyeceğiz sanırım. Pek dinlemiyor olsam da vakti zamanında sevdiğim bir şarkıydı. Bu akşam ise ilginç bir şekilde bir Jamaikalı gelip şarkının adını söyleyip duyup duymadığımı sordu. Bundan hareketle meşhur olduğunu varsayabiliriz.
    (15.04.2013 21:25)

bin jip

    Filmle ilgili yorumları okuyana kadar filmde diyalog olmadığını farketmemiştim. Diyalog olsun ya da olmasın anlatmak istediğini çok başarılı bir şekilde anlatan akıcı bir film olduğunu söyleyebilirim kesinlikle. -ki bunu diğer Kim Ki Duk filmlerinde olduğu gibi diyerek genelleyebiliriz-

    Filmin ilk sahnesi filmin adeta özeti niteliğinde; taşıdığı estetik ve kırılganlık özellikleri bakımından kadın ruhu ve bedeninin yansıması olarak görülen heykele golf topları vasıtasıyla uygulanan şiddet, bir kadına nasıl davranılmaması gerektiğini gözler önüne seriyor.. Verdiği mesajı kelimeler olmaksızın aktardığı ve katışıksız bir duygu seline kapılmamızı sağladığı için oldukça değerli bir film, keza bu filmi seven, bu filmi anlayabilen kişiler ince zevklere sahiptir nazarımda. Filmde kullanılan soundtrack seçimi de oldukça hoş doğrusu, Kore filminde Arapça bir şarkı dinlemeniz ve de verilmek istenen duyguyu ciğerlerinizde hissedebiliyor oluşunuz insanın coğrafi ve kültürel koşulların kendisine verdiği kimlikten çok daha fazlası olduğunun kanıtı gibi.
    (15.04.2013 21:06)

vampircik atatürk yaka gömlek

    bir çeşit gömlek türü olsa gerek.. *
    (17.03.2013 00:06)

misafir sevmemek

    misafirperver halkımızca vatan hainliği ile bir tutulan durum. lakin şöyle bir şey de var:

    (bkz: davetsiz misafir)
    (10.03.2013 18:31)

american horror story

    Harika oyuncuları barındıran yapım. Tek eksisi bölüm sayısının az olması; gerçi seriyi değerli kılan da bu olabilir. Her sezon hikaye değişse de demirbaş oyuncu kadrosu yerli yerinde kalıyor. -İlk iki sezonda öyle olduğunu biliyoruz üçüncü sezonda da devam edecekmiş bu durum.- Yanılmıyorsam Sister Jude karakterini canlandıran Jessica Lange dizinin yapımcılığını da üstleniyor ve oyuncu seçimleri onun tarafından yapılıyor. Oyuncu seçimlerine güveniyor merakla üçüncü sezonu bekliyoruz.
    (10.03.2013 18:11)

vampircik yedi yaşında zirvesi

    simdiden kutlu olsun. organizatorler bir gun belirlemediler henuz herhalde, tam tarih verilirse orada olabilme ihtimalim olabilirdi. ozetle tarih isterük.
    (05.03.2013 00:08)

atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler

kelebeğin rüyası

    onca yerde bu filmle ilgili spoiler'dan kacan bendeniz vampircik sozlukte spoilera maruz kalmaktan oturu kendimi kutluyorum. ne demis atalarimiz para, iman ve spoiler in kimde oldugu belli olmaz.
    (04.03.2013 23:56)

baba

    baba dediğin; bir deli adam.
    (17.02.2013 16:13)

türk tipi yaratıcılık

    Elek ve soğan çuvalından pota yapmak, tencere kapağını çanak anten olarak kullanmak, çakmakla şişe kapağı açmak, sigara folyosundan anten yapmak, bele şişe bağlayarak denize girmek gibi onlarca türevi olan, az malzeme ile nitelikli iş yapma fikrinden hareket eden Türklere özgü yaratıcılık hali.
    (17.02.2013 16:09)

çekilişle hediye almak

    okul ya da iş yeri gibi ortamlara neşe katmak amacıyla yılbaşı veya bayram gibi dönemlerde kalabalık bir grubun hediyeleşmesini sağlama işidir. kimin kime hediye alacağını belirlemek amacıyla kura çekilir. ve bu hediyelerden genelde memnun kalınmaz.. özenli ve düşünceli kişiler güzel hediyeler alırken kimisi evindeki eşyayı paketleyip getirebilir.*

    şimdi odama bir göz gezdirdim de, ne kadar sevmediğim obje varsa orta okul ve liseden kalma hediyeler. neden hala saklıyorum ben de bilmiyorum.
    (17.02.2013 16:00)

pejmürde

    farsça kökenli ve söylemesi oldukça keyifli sözcüklerden biridir. perişanlık ifade eder.
    (17.02.2013 15:51)

halkın siyasetçileri sevmemesi

    siyasetin olmazsa olmazı haline gelmiş; yalan dolan, dalavere, adam kayırma, hemşehricilik, usulsüzlük yahut en basitinden yüzlerinin eskimesi gibi sebeplerden ötürü vatandaş nezdinde ortaya çıkan durum. ulusal değil küresel bir sorundur. dürüst ve ilkeli bir siyaset bir gün gerçekten var olabilirse belki işler değişebilir. *
    (17.02.2013 15:47)

supernatural

    bunca yılın sonunda oyuncuları da aileden biri gibi oldular, sona erecek olması düşüncesi üzüyor.
    (17.02.2013 01:02)

sayfa: 1-2-3-4-5...-97

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.